Cellulaire tinten zijn de meest isolerende interieurkleuren die overal verkrijgbaar zijn. Hoewel u misschien denkt dat uw vinyljaloezieën helpen energie te besparen, hebben veldstudies aangetoond dat cellulaire tinten beter presteren dan traditionele vinyljaloezieën in termen van energie-efficiëntie. Of je nu al iets specifieks in gedachten hebt of een professionele aanbeveling wilt, we helpen je graag verder. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben onze interieurontwerpers een talent om uw individuele behoeften te evalueren en de perfecte oplossing aan te bevelen.
Cellulaire tinten, of honingraattinten, zijn een van de meest energiezuinige raambekleding die u kunt kopen. Ze gebruiken een reeks honingraatachtige celzakken om lucht rond uw ramen vast te houden, waardoor uw kamers warm blijven in de winter en koel in de zomer. Ze zijn een van de beste raambekleding om warmte buiten te houden en kou buiten te houden. Geïsoleerde cellulaire tinten worden doorgaans geacht de hoogste R-waarden te hebben van alle raambekleding.
De luchtbellen in de honingraatdoorsneden fungeren als isolatoren, verhogen de R-waarde en verminderen de warmtegeleiding door het raam. Luiken zijn er in veel verschillende materialen, waaronder hout, aluminium, staal en stof. De R-waarde van luiken varieert afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Het verandert ook op basis van het feit of de sluiter al dan niet openingen heeft, hoe groter de opening, hoe lager de R-waarde.
Luiken, zoals jaloezieën, zijn beter in het voorkomen dat warmte het huis binnenkomt dan om warmte binnen te houden tijdens koudere seizoenen. Een ander voordeel van rolluiken is dat ze, afhankelijk van het type sluiter dat u installeert, waarde kunnen toevoegen aan uw huis. Een van de meest populaire soorten luiken, gezien energie-efficiëntie, zijn plantage-luiken. Plantageluiken staan erom bekend dat ze de nauwste pasvorm tegen ramen hebben en het dikste materiaal hebben (wat resulteert in een betere isolatie).
Na de energiecrisis eind jaren zeventig werden cellulaire tinten geïntroduceerd om te voorzien in de behoefte aan raambekleding die het energieverbruik van consumenten zou verminderen. Cellulaire tinten hebben honingraatvormige cellen die lucht in hun zakken vasthouden, wat op zijn beurt zorgt voor een isolatielaag. Gebruik voor het beste resultaat tinten met twee cellen in plaats van één. Cellulaire tinten hebben de hoogste efficiëntiewaarde, waardoor ze een van de beste keuzes zijn voor raambekleding in uw huis.
Voor optimale lichtregeling en thermische prestaties kiest u voor de top-down bottom-up stijl, waarmee u de hoeveelheid zonlicht die gedurende de dag binnenschijnt kunt regelen. Cellulaire tinten zijn zowel strak als chic, maar de energiebesparing zorgt ervoor dat mensen terugkomen voor meer. Ik ben dol op de eindeloze mogelijkheden van kleuren en patronen die het uiterlijk van het huis kunnen verbeteren zonder het te overdrijven. Ze zien er ook prachtig uit in combinatie met draperie voor een extra energiebonus.
Cellulaire tinten zijn veelzijdig en minimaal, maar bieden maximale energie-efficiëntie. Over het algemeen is de meest energiezuinige raambehandeling die u kunt kiezen een cellulaire schaduw. Cellulaire tinten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stoffen, waaronder eencellige en dubbelcellige variëteiten. Het is duidelijk dat de R-waarde van een eencellige cellulaire tint niet zo hoog zal zijn als die van zijn dubbelcellige tegenhanger.
Je zou kunnen beginnen met raamfolies toe te voegen en dan direct daarna wat jaloezieën op te doen en je hebt in een mum van tijd een geweldige R-waarde.